Wie ben ik? (NL)

Mijn naam is Vivienne. Ik ben geboren en getogen in Peking, China.    

Begin 1989 ging ik naar Duitsland en studeerde Duits aan het Carl Duisberg College in Radolfzell aan het Bodenmeer. Een jaar later begon ik aan mijn commerciële opleiding in Stuttgart, waarna ik een studie bedrijfskunde afrondde.    

Tussen 1999 en 2002 woonde ik in Stuttgart en Freiburg im Breisgau en werkte voor internationale onderneming, zoals Thyssen Aufzüge GmbH, ITT Cannon GmbH en Micronas GmbH, op het gebied van marketing / key account management en was verantwoordelijk voor de Azië Pacifische regio.    

Tussen 2002 en 2006 woonde ik in het Lake Como, Wisconsin en Cape Coral, Florida in Amerika. In 2007 begon ik mijn nieuwe baan als Commercieel Manager in Zürich. Sindsdien woon ik in Zwitserland.

broken image

In 2008 ontmoette ik mijn toekomstige Zwitserse man. Het was liefde op het eerste gezicht! Wij zijn in juni 2010 getrouwd.    

Vreemde talen leren is mijn grootste passie. Toen ik ongeveer 12 was, leerde ik Russisch als mijn eerste vreemde taal, daarna Duits, Engels, Japans en Kantonees. Tijdens mijn taalstudie in Duitsland was ik ook erg geïnteresseerd in andere Europese talen, zo leerde ik Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands. Ik ben ook geïnteresseerd in Portugees, Grieks, Deens, Noors, Zweeds, enz. 

Alle uitdagingen worden avonturen als je gefascineerd raakt!

Naast het leren van talen in mijn vrije tijd, lees ik vooral graag geschiedenis. de geschiedenis van de Europese adel en de geschiedenis van etnische minderheden. Chinese geschiedenis, poëzie en literatuur zijn ook mijn favorieten.

broken image

Zowel mijn man als ik houden van skiën, wandelen, fietsen, zwemmen, tuinieren.

broken image

Als het om eten gaat, genieten we allebei van mediterrane specialiteiten, maar ook van sushi en Zuidoost-Aziatisch eten.

broken image

Mijn schattige Ollie :-)

Sinds ik begin 2016 over mijn oma schreef, heb ik in de loop der jaren een groot aantal memoires geschreven en ben ik begonnen met het uitbreiden van mijn blogonderwerpen. Ik schrijf in het Engels, Duits, Italiaans, Frans, Spaans, Nederlands en Japans, en link en publiceer mijn favoriete historische onderwerpen, vooral beroemdheden die verband houden met Zwitserland.